U Sarajevu je došlo do novog rasta cijena koji će posebno osjetiti ljubitelji tradicionalne kuhinje. Porcija od deset ćevapa u pojedinim poznatim sarajevskim ćevabdžinicama porasla je sa dosadašnjih 12 na 14 KM, potvrđeno je putem aplikacija za dostavu hrane.
Radi se o jednom od najprepoznatljivijih specijaliteta bosanskohercegovačke kuhinje, koji je kako među lokalnim gostima, tako i među turistima, gotovo nezaobilazan.
Nova cijena, iako nije univerzalna za sve ćevabdžinice, primjenjuje se u više ugostiteljskih objekata na Baščaršiji. Prema dostupnim podacima, nova cijena se odnosi na najpopularnije lokacije u staroj gradskoj jezgri, kojom dnevno prođu stotine turista i lokalnih gostiju.
Cijena “petice” – porcije s pet ćevapa – sada iznosi 7 KM. Dodaci poput kajmaka i jogurta, koji često prate ovu vrstu obroka, dodatno podižu ukupni iznos koji potrošači izdvajaju za jedno od najtraženijih jela u gradu.