Vozačicu autobusa nasilnik brutalno istukao za 8. mart: Vještice, uzmi kutlaču u ruku

0
15

Slavica Terzić, vozačica GSP-a, ovaj 8. mart nikada neće zaboraviti, ali ne zbog nekog lijepog poklona ili pažnje, već zbog sramnih uvreda i batina kakve je tog dana dobila od jednog neotesanog i nasilnog muškarca.

Dok je vozila autobus na liniji 81, jedan bahati vozač automobila joj je, iznerviran zbog gužve, prepriječio put u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu i onda je krvnički napao naočigled šokiranih putnika.

– Obišla sam ga autobusom. Međutim, pošto je to bilo neposredno kod semafora, on zbog mene nije mogao produžiti dalje. Krenuo je svojim autom nasrtati na autobus, a kad se upalilo zeleno, prepriječio mi je put i izašao iz automobila – prisjeća se Slavica.

Otvorila je prozor da razgovara s njim, a on je, sav pomahnitao od bijesa, odmah krenuo u napad.

– Psovao mi je oca i majku. Vikao je: “Matora vještice, obrij brkove! Uzmi kutlaču!” Prvo me udarao po rukama, a onda ispod grudi i po stomaku. Putnici su mi vikali da otvorim vrata da mu oni pokažu svog boga, ali se sve odigralo tako brzo da sam od šoka ostala ukopana – priča napadnuta žena.

Pokušala je mobilnim telefon nazvati policiju, ali joj je nasilnik oteo telefon i razbio ga o beton.

– Dok me tukao, ja sam dohvatila biber sprej i prskala ga, ali on i pored toga nije prestajao. Uspjela sam upaliti alarm i pomoć je brzo stigla – kaže Slavica, koja se i dalje oporavlja od šoka.

Od stresa je imala mučninu i teško je disala, a ljekari su joj oko slezene pronašli nešto slobodne tečnosti.

– Dobro sam, samo se još oporavljam od stresa koji sam doživjela. Ne mogu vjerovati da me jedan muškarac tako povrijedio, i to baš na 8. mart. Pitam se bi li tako postupio da je za volanom autobusa bio muškarac – dodaje izbezumljena žena.

Kako kaže, tužno je što pojedini muškarci i dalje sebi daju za pravo da tek tako vrijeđaju i udare ženu i što se o pravoj jednakosti i dalje više priča nego što je zapravo ima.

– Ovo mi se desilo zato što sam žena i što sam se usudila da radim posao koji važi za muški. E, takva shvatanja moramo mijenjati i to je poruka koja važi svaki dan, a ne samo za 8. mart – poručuje Slavica.