TAJNI RAT LONDONA: Muslimani moraju voljeti NATO i kako suzbiti nuklearnu Rusiju

0
21

Hakeri grupe Anonimus su objavili novu seriju dokumenata koja je procurila iz tajne uticajne mreže u Velikoj Britaniji. Ona otkriva kako Inicijativa za integritet zapošljava poslovne lidere za obaveštajne poslove, kako objasniti muslimanima u Velikoj Britaniji “zašto je NATO važan” i šta učiniti u nuklearnom sukobu koji bi mogla pokrenuti Rusija.

Ministarstvo spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i NATO još uvek tvrde kako je ovo kampanja protiv Inicijative za integritet, ali nikakvim argumentima i dokazima nisu opovrgnuli sadržaj ni ovih, kao ni prethodno objavljenih dokumenata.

Ovo je peti deo internih komunikacija koje su na javnom serveru objavljene od strane aktivista grupe Anonimus.

Otkrilo se da u Londonu deluje grupa koja se tajno meša u različita područja civilnog života i promoviše neslužbene vladine ciljeve.

U najnovijoj seriji dokumenata se otkriva da se tajni vladini ciljevi  Instituta za državnu politiku sprovode kroz Inicijativu za integritet, a za taj projekt britanske vlade se angažuju istaknuti građani za rad u obaveštajnim operacijama poučavanja muslimana u Velikoj Britaniji “zašto je NATO važan”, pripremu za nuklearni sukob s Rusijom i suzbijanje aktivista koji se bore protiv “frackinga”, metode hidrauličkog lomljenja slojeva škriljca za proizvodnju nafte i gasa.

Jedan od dokumenata koji je procureo, nazvan “Pronađi novac”, opisuje plan “napada” na zapadne organizacije koje su dobijale ruska sredstva, čak i ako ni na koji način nisu prekršile zakon.

“Novac koji izlazi iz ruskih korporacija verovatno će stići na svoje odredište putem neke velike korporacije i treba videti koje ruske kompanije imaju udele u britanskim kompanijama”, navodi se u dokumentu, što sugeriše da se očigledno vodio razgovor između zaposlenih pojedinih kompanija i Instituta za državnu politiku.

Međutim, čini se da autori dokumenta ne veruju u etičke i pravne implikacije od strane legitimnih institucija, te da svoj rad temelje na neovlašćenoj istrazi.

Mogući nuklearni sukob s Rusijom

Dokumenti koji su procurili, bolje rečeno hakovanhi, izgledaju kao “zajednička radionica” Instituta za državnu politiku, koji razmišlja o mogućem nuklearnom ratu velikih razmera s Rusijom.

“Realnost ruske nuklearne doktrine je da se neće povući, posebno nakon što je Rusija uložila puno truda u svoje nuklearne sposobnosti”, navodi se u oceni Instituta za državnu politiku o nuklearnoj politici Moskve, koja je objavljena tokom ruskih vojnih vežbi “Zapad 2017”, što je uzbunilo zapadne medije.

“Kada Zapad konačno rasporedi dovoljno sile da se u slučaju sukoba suprotstavi ruskom napredovanju, doći će do procene i zaključka da bi se u tom slučaju pribeglo nuklearnom oružju “, kaže dokument.

Procena ne sadrži samo očiglednu spremnost Zapada da rasporedi svoje oružje za masovno uništenje, već ukazuje i na mogući nuklearni rat.

Muslimani moraju da nauče da “cene” NATO

Dokumenti koji su upravo procurili takođe govore zašto je važno “obrazovati” muslimane o NATO paktu.

“Sudelovanje NATO-a u zemljama s muslimanskom većinom, kao što su Avganistan, Irak i Sirija, pokazuje da je velika većina muslimana jednostavno neprijateljski raspoložena prema Severnoatlantskom savezu i misle da je NATO neprijatelj islama i muslimana”, kaže autor, okrivljujući da je ključ trenutnog problema u “neznanju” muslimana.

Umesto toga, prema dokumentu, muslimane, posebno mlade pripadnike etničkih manjina u Ujedinjenom Kraljevstvu koje se već smatraju “problematičnima”,  trebalo bi učiti da je “NATO intervencijska međunarodna organizacija koja je posvećena sprečavanju ratova i sukoba i koja igra važnu ulogu u posredovanju i donošenju trajnog mira svetu.”

Direktor Inicijative za integritet, Daniel Lafajidni”, govori kako je opseg regrutovanja za obaveštajni rad mnogo širi i time pobija tvrdnje grupe kako ona nije ogranak vojno-obaveštajne službe pod drugim imenom, već “jednostavna javna organizacija koja se bori protiv ruskih dezinformacija”. Ali, direktor inicijative Lafajidni u jednoj od prepiski tvrdi suprotno.

“Podržali smo stvaranje specijalnih rezervnih jedinica vojske, npr. 77. brigade i grupe vojno-obaveštajnih stručnjaka iz SGM, s kojima sada imamo bliske, neformalne odnose. Oni kao rezervisti imaju poseban status i rade s visokim civilnim stručnjacima u nekim relevantnim područjima, kao što su direktori hedge fondova, viši bankari, šefovi društava za zastupanje, itd. To su ljudi koje  vojska nikada ne bi mogla priuštiti da zaposli, ali koji svoje vreme i stručnost poklanjaju kao patriote”, reči su Lafajidnija navedene u hakovanom dokumentu.

Šta ako Rusi kupe luku u Hercegovini i pretvore je u pomorsku bazu?

“Novac koji dolazi iz ruskih korporacija verovatno će stići na svoje odredište kroz plavu kompaniju. Pogledajte ruske kompanije koje imaju udele u kompanijana u Velikoj Britaniji. Takođe pogledajte da Rusija, na primer, kupi luku u Hercegovini, a potencijalno može   postati mornarička baza”, navodi se u dokumentu.

Inicijativa za integritet je prošli ponedjeljak objavila da je “privremeno uklonila” sav sadržaj sa svoje internet stranice i biće nedostupni sve “dok ne bude sprovedena istraga o krađi podataka” iz Instituta za državnu plovidbu sa sedištem u Londonu.

U saopštenju objavljenom na svojoj internet stranici spomenuti institut je tvrdio da je curenje podataka “deo kampanje za potkopavanje rada” Inicijative za integritet, koji je uključivao “istragu, otkrivanje i suzbijanje pretnje” s kojom se Evropa suočava u obliku “dezinformacija” i “hibridnog rata”.

Iako je u saopštenju priznato da su neki dokumenti “autentični”, Inicijativa za integritet tvrdi da su drugi “falsifikovani”, ali nije pružila nikakve dokaze koji bi potkrepili tu tvrdnju.

Internet stranica će uskoro biti obnovljena, a analiza nedavnog hakovanja i važnost napada će uskoro biti objavljena, navodi se u saopštenju.

(logicno.com)