TAJNE PUTINOVOG IZGLEDA: Etikete na odijelu ruskog predsjednika niko ne smije da vidi, evo i zašto! VIDEO

0
870

Ruski predsjednik Vladimir Putin dobio je u zapadnim medijima nadimak Čovjek u crnom zbog njegove omiljene boje odijela..

Međutim, iako mu diplomatski protokol i stroga pravila oblačenja ne ostavljaju mnogo prostora da se “razmaštava” Putin je ipak odlučio da reskira i proširi spektar boja.

Upravljanje zemljom je velika obaveza, a predsjednik pri tome treba da izgleda kao da to radi bez problema, što uopšte nije lako. Svi bi  hteli da  budu  kao Džejms Bond, ali to ne može svako.

Vladimir Putin koji je već godinama na vlasti uspio je za to vrijeme da provali sve „cake” legendarnog „tajnog agenta 007”, pa i tajnu besprijekornog izgleda.

Nije tajna da Putin nosi odijela šivena po narudžbi. Njegve omiljene marke su Kiton i Brioni (po tom pitanju predsjednici i tajni agenti imaju isti ukus). Takvo odijelo košta najmanje 5.000 eura.

Jedan krojač ga šije od početka do kraja i taj proces traje više desetina sati. Spektar boja predsjedničkih odijela je dosta ograničen i kod ruskog predsjednika preovladavaju crna, tamnoplava i siva, a ljeti su moguća i svijetlosiva.

Kombinacije boja uglavnom su nepromjenjive. Uz tamnoplavo i sivo odijelo ide svijetloplava košulja i tamnoplava kravata, uz crno odijelo ide bijela košulja sa crnom ili bordo kravatom.

Zbog Putinove visine i funkcije kravate , koje su uglavnom marke Valentino, nemaju upadljive šare. Ako ih i ima to su uglavnom tačkice ili sitni karo. Obuća je uglavnom marke Džon Lob ili Salvatore Feragamo.

Uprkos ljubavi prema poznatim robnim markama predsjednika ne smiju da povezuju sa stvarima koje nosi i zbog toga njegov stilista koji ga odijeva više od deset godina skida sve etikete sa odijela, da slučajno ne bi pale u oči nekom novinaru. Ova procedura uglavnom važi i za garderobu svih ostalih visokih funkcionera.

Za neformalne atmosfere uobičajen je takozvani kežual stil, međutim kada je u pitanju predsjednik, i on je ograničen na pulovere sa V-izrezom, crnu rolku, i jaknu. Najčešće su to jakne ruske olimpijske reprezentacije ili perjane jakne Kanada Gus i naravno, Brioni).

Mediji su posebnu pažnju obratili na kolekciju Putinovih ručnih satova. Novinari su čak uspjeli da ih prebroje i navodno ih je bilo 11, međutim praktično im je nemoguće saznati njihov pravi broj.

Na tom spisku najskuplji ručni sat sa turbijonom A. Lange & Sohne Tourbograph Pour le Merite koji košta oko pola miliona dolara. Osim njega, na Putinovoj ruci su viđeni Patek Philippe Perpetual Calendar, Patek Philippe Calatrava, Breguet Marine i IWC Pilot’s Watch Mark XV. Ruski predsjednik ipak najradije nosi satove Blancpain. To je jedna od najstarijih švicarskih marki i Putin ima ukupno pet takvih satova.

Jedan sat Leman Aqua Lung Grande Date poklonio je sinu čobanina za vrijeme svoje posjete Republici Tiva 2009. godine, a drugi bravaru tulske fabrike koji ga je bukvalno izmolio naočigled čitavog kolektiva. Na obilježavanju početka izgradnje Nižnjeburejske hidroelektrane 2010., Putin je po tradiciji energetičara bacio svoj Blancpain u tek izlivene temelje.

Posljednjih par godina Pitin pažljivo krije sat ispod manžetne svoje košulje, ili ga uopšte ne nosi.

                                        FOTO: PRINTSCREEN/ YOUTUBE

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo upišite Vaš komentar!
Molimo upišite Vaše ime.