POZNATI FIZIČAR ŠOKIRAO SVIJET: Otkrivena prava istina o životu posle smrti!?

0
1103

Šon Karol, kosmolog i profesor fizike s uglednog univerziteta u Kaliforniji tvrdi da je život posle smrti, ideja koju promovišu brojne svjetske religije, fizički nemoguć..

“Mi potpuno razumijemo zakone fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života”, rekao je Karol, dodavši kako sve ono što se događa u stvarnosti mora biti unutar okvira mogućeg.

Da bi život posle smrti postojao, svijest bi morala da bude odvojena od našeg fizičkog tijela, a to nije slučaj, tvrdi fizičar.

Svijest je, na vrlo elementarnom nivou, niz atoma i elektrona koji stvaraju ono što nazivamo umom.

Zakoni fizike ne dozvoljavaju tim česticama da funkcionišu na taj način nakon ljudske smrti, smatra Karol.

“Ideja da neka vrsta svjesti postoji pošto naša tijela umru i raspadnu se na atome koji ih konstituišu ima jedan veliki, nepremostivi problem. Naime, mi potpuno razumijemo zakone fizike koji određuju naš svakodnevni život i ne postoji nijedan način da ti zakoni dozvole “preživljavanje” informacija pohranjenih u našim mozgovima nakon smrti”, napisao je Karol za Scientific American.

“Ne postoji razlog da budemo agnostici oko ideja koje su dramatično nekompatibilne sa svime što znamo o modernoj nauci. Jednom kad predvladamo našu nevoljkost da se suočimo sa stvarnošću po ovom pitanju, možemo se pozabaviti puno zanimljivijim pitanjima, poput onih o načinu na koji ljudska svijest zaista funkcioniše”, zaključuje Karol.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo upišite Vaš komentar!
Molimo upišite Vaše ime.