PAZI S KIME SPAVAŠ

0
428

Ovaj put, sa ovom kolumnom stavit ću fokus na mlađe generacije. Mlade cure koje još nisu napravile potez koji će ih koštati problema s kojima će se morati nositi cijeli život.

Prvo, sve vi koje ste stupile u intimne odnose naoružajte se kontracepcijskom zaštitom. Često puta će vam muškarci, bilo koje dobi, negodovati zbog toga, ali držite se svojih principa. Ovaj put nisu tema zarazne bolesti, već ako se ne zaštitite postoji mogućnost da možete i zatrudnjeti. Pogotovo ako imate kontakt sa neiskusnim muškarcima. Brakovi koji se u ranijom životnoj dobi zasnuju, velike su šanse da dugoročno neće opstati. Naravno da to nije pravilo, ali svjedoci smo današnjeg vremena i postotka razvedenih parova.

I nema ništa loše u tome, ako se ljudi ne slažu da se razliđu, ali ako je dijete rođeno, u puno slučajeva majka snosi posljedice. Nisu sve majke niti očevi isti, ali ja ću uvijek biti na strani žrtve.
Drage moje cure, u svemu možete fulati i sve možete ispraviti, ali ako se udate za krivoga i s njim imate dijete, cijeli život nosit ćete budaletinu kao breme na vašim leđima odnosno u vašim životima. I koliko god vi budete htjeli ne imati ništa sa tom svojm pogreškom, ona će vas kao sjena pratiti i uvijek će vam se uplitati u život. Barem će tako biti prvih 18 godina,  kasnije kad dijete postane punoljetno, velika je šansa da će onda ono biti proganjano, a možda i neće, sve zavisi o tom djetetu. Ženska djeca teže će to podnijeti te će traume ponijeti i u svoj daljnji vlastiti život, dok će dečki uglavnom osvetiti majku.

O posljedicama takvog odnosa suludo je iti govoriti i ne misliti da se neće odraziti na život djeteta.
Kad se jednom udate za, ne smijem biti prosta, a sad bi upotrijebila najprostiju riječ na svijetu, e za njega, onda ga se ne možete riješiti. Bila sam mlada i zastupala sam tezu da je brak isto što i veza, samo ovaj prvi ima papir. Možda bi to i bilo tako, da ta budaletina nema prava pred zakonom. Puno je loših zakona na snazi koji uopće ne štite niti dijete niti žrtvu, a to kompleksaši iskorištavaju, pa si uzimaju za pravo da vas maltretiraju. Još ako ste vi njih ostavili, još će vas više tlačiti, jer ipak su oni ostavljeni muškarci sa velikim egom, a još ako živite u maloj sredini, pa svi znaju da su oni ostavljeni….a joj!!

Bavit će se s vama tijekom života bez obzira da li imaju nove obitelji. Uvijek će se pokušavati dokazati sredini u kojoj žive da su oni ispravni, a vi ta loša koja ih je ostavila. A to što vas godinama “zlostavljaju”, to je normalno i premalo u usporedbi što ste vi njima napravili. Dijete je u takvom odnosu kolateralna žrtva. Njima dijete nije bitno, samo im je letvica koja im služi da preko nje, dođu do vas. Jer, da nema djeteta kako bi vas maltretirali? Mogu imati 1000 novih žena, veza, djece, ali vi ćete im uvijek biti najdraža žrtva!

Nameće se pitanje? Tko štiti vas i to dijete?

I opet vam ponavljam drage moj cure, nemojte se dovesti do toga, kao mi koje smo pogriješile i da morate sebi postavljati ovakva pitanja. Ako budete razmišljale tim lijepim glavicama, nećete se dovesti u problem. I nemojte nikakve poteze koje mogu imati dugoročne posljedice, povlačiti nepromišljeno, preko noći. I bez obzira ako se zaljubite i ako vam dođe želja da imate dijete s tim nekim, dajte sebi vremena i prvo njega analizirajte kao čovjeka. Bolje je sa prijateljem imati dijete nego sa nekim tko vas je kao mladu možda seksualno privukao. Mada ja niti danas ne znam što je mene privuklo, nadam se da ima i takvih primjera poput mene!

S obziorm da sam majka prekrasnog dječaka kojeg odgajam da bude najbolji muž svojoj ženi jednog dana, a ujedno mu prenosim roditeljske vrijednosti kako bi mogao biti najbolji otac svojem djetetu, tako i sada posvećuje svim mladim ženama ovu kolumnu, kao da sam vam majka.

Molim vas, pazite s kime spavate!!