OVO JE VRIJEDILO ČEKATI

0
99

Tko čeka taj i dočeka! Odavno su stari pametni ljudi sročili ovu poslovicu, a ja bih se složila.

Svi vi koji ste godinama uz mene znate da su kolumne moj život, odnosno moj život je inspiracija za njih. Zahvalna sam na svim događajima kako lijepim tako i onima koji nisu bili takvi, a i vama s kojima sve to dijelim.

Koliko ste puta htjeli odustati od svoje misije, misleći da je nemoguće da se vaša želja ostvari? Kad nije do sada, teško da će uopće. Vjerujte, nikada nisam odustajala od svojih snova, nisam pristajala na kompromise, jer to nisam imala. Znala sam da će doći, vjerovala sam. Teško je ponekad bilo biti dosljedan i vjerovati, ali kad znate koliko vrijedite, ne pristajete na ništa ispod toga. Prolazile su godine i mjeseci, ponude koje su dolazile do mene bile su svakakve, iskušenja razna, testovi nebrojeni, znala sam da sve to mora proći……mora doći…!

Vjerovanja sam da je tako napravljen svemir, da smo mi energija koja privlači i da su naše želje odaslane, a ostvarit će se upravo kad budu trebale, kad mi budemo spremni. Ponekad niti sami nismo svjesni da nije trenutak za nešto što želimo, da će se dogoditi upravo kad bude trebalo. Kako nisam baš žena koja stoji u kući, na meti sam života i sve što se događa u njemu, tako sam nailazila na razne životne situacije. Prilazili su mi muškarci različitih profila. Nisam tražila nikoga, ja sam znala da će moja ljubav pronaći mene. Kad uđete u neke određene godine i imate iskustva iza sebe, tada znate, osim što želite znate i što ne želite. Moji stavovi su vrlo jasni, ali i zahtjevni. Srodna duša ili duša partner koji je moj život učinio još ljepšim upravo je onakav, kakav sam i priželjkivala da bude. Partneri su naše ogledalo, davno sam to čula. Teško mi je bilo prihvatiti tu činjenicu i prihvatiti je kao istinu. Ali, to je tako, davno sam se pomirila s tim.

Danas, kada gledam partnera pored sebe ponosna sam što moje ogledalo pokazuje. Kada vidim njega i sve njegove kvalitete zadovoljna sam sama sa sobom, jer je on upravo ono što sam ja htjela da budem. A to ne bih vidjela niti znala da on nije u mojem životu. Kako je lijepo biti svjesan svega i znati da sami možemo upravljati svojim životima. Nitko nam nije niti kriv niti je zaslužan za ono što i kako živimo.

Prije nekoliko godina dok nisam znala što danas znam i dok nisam uzela život u svoje ruke, često sam mislila da je netko drugi kriv za sve loše što mi se događalo. Pa makar bila i sudbina na tapeti……

Dok god ne prihvatimo da smo mi ti, opet ćemo činiti iste greške i vrtiti se u krug i uvijek će nam netko drugi biti kriv. Koliko god je teško prihvatiti takvu činjnicu, toliko moramo biti zahvalni takvom spoznajom. Pa sami kreiramo, može li biti bolje. Možda je lakše kriviti druge kad nam ne ide, ali ako su drugi krivi, znači da ne možemo utjecati na buduće događaje, što znači da će nas opet pratiti loša sreća. A ovako kad znamo da smo sami iskreirali događaje, znamo kako ih i promijeniti, što nam je činiti.

Ne odustajte, nikad ne odustajte od svoje sreće, koliko god trebalo čekati, jer kad dođe znat ćete da je, to vrijedilo čekati!!!