Na ovom ostrvu su svi goli i u tome nema ničeg čudnog

0
75

Ako postoji raj onda je to Samotraki. Idealan je za kraća ljetovanja, a njegova blizina kopnu i sjevernom dijelu Grčke za vozače.

Ostrvo se nalazi prekoputa Aleksandropolisa, a dok mu prilazite vidjećete zelenu šumu i planinu Saos kako se uzdiže pred vama ulivajući vam osjećaj misterije i ostavljajući utisak da se nalazite u nekom američkom trileru.

Brzo ćete stići u luku Kamariotisas, a ako želite da iskusite prave čari ovog ostrva, onda ćete nastaviti pravac u kamp, ne u hotel.

Na Samotrakiju vam nikada neće biti dosadno. Ostrvo je veliko, a osim mora ima i planinu i bezbroj vodopada koji se niz nju spuštaju tako praveći prirodne bazene usred šume. Ako se nađete na ovom ostrvu svakodnevno istraživanje je obavezno – penjanje na litice, kupanje u moru i jezerima, spavanje u stijenama i cjelodnevna šetnja šumskim stazama.

Samotraki je zapravo i najpoznatiji po svojim prirodnim bazenima koji su se odomaćili u ogromnim stijenama koje izgledaju kao da su upravo za taj bazen i dizajnirane. U tim bazenima se možete izležavati cio dan, čitati knjigu, skakati, opušteno plivati, slušati muziku, pa čak i kuvati. Kao da je to vaše privatno dvorište.

Na Samotrakiju su gotovo svi kamperi goli i u tome nema ničeg čudnog.

Večeri su rezervisane sa džez ili rege, a na nekim mjestima i hip-hop i latino žurke.

Boravak na Samotrakiju u vama izaziva osjećaj euforije, a zanimljivo je da mnogi ni ne stignu da obiđu sve plaže koje ostrvo, prirodno, nudi. Prirodni bazeni i prirodnjački život u šumi nekako se čine kao bolji izbor.