Švajcarski bankarski gigant UBS pokreće otkup akcija u iznosu do 2 milijarde dolara

Telegraf -

Švajcarska bankarska grupacija UBS je najavila u utorak novi program otkupa akcija u iznosu do 2 milijarde dolara, od čega se očekuje do milijardu dolara ove godine. Novi program prati završetak otkupa 2022. godine, tokom kojeg je kupljeno 298,5 miliona akcija. To je predstavljalo 8,62% njenih akcija u vrednosti od 5,2 milijarde dolara, prema UBS-u.

JANAF i INA sklopili ugovor za transport nafte

N1 - prije 10 dana

Jadranski naftovod (JANAF) izvijestio je u utorak da je sklopio ugovor o transportu nafte s Inom za 2.000.000 tona plus/minus pet posto svojim sustavom za Rafineriju nafte Rijeka za razdoblje do kraja ove godine.

Pravo na penziju u Austriji i Nemačkoj: Da li je bolje biti nemački ili austrijski penzioner?

Blic - prije 10 dana

Brojne institucije bave se istraživanjem različitih penzijskih sistema. Ne kaže se slučajno – bolje dobra kopija nego loš original. Preuzimanje tuđeg rešenja može da bude sasvim dobar potez. Vrlo često se u istraživanjima porede sistemi Nemačke i Austrije. Na prvi pogled, ove dve države su vrlo slično organizovane i razlikuju se pre svega u površini i broju stanovnika. Ipak, penzijski sistemi i prava koja se ostvaruju su prilično različiti. Analiziraćemo kakve su sličnosti i razlike kod ostvarivanja prava na penziju u Austriji i Nemačkoj.

"Bankrate" analiza: U ove 22 države potreban vam je šestocifren prihod da biste sebi kupili solidnu kuću

Blic - prije 10 dana

Kupovina pristupačne kuće u SAD postala je mnogo teža za mnoge ljude od 2020. Nova analiza sajta "Bankrate" otkriva da u 22 države i Vašingtonu, kupcima je potreban šestocifreni prihod domaćinstva da bi udobno priuštili tipičan dom sa srednjom cenom.

Energetska kompanija Petročajna postala druga najvrednija kompanija u Kini

Blic - prije 10 dana

Energetska kompanija Petročajna je postala druga najvrednija kompanija Kine nakon što je vrednost njenih akcija porasla za 42 odsto od početka godine na približno 227 milijardi evra.

Dani komunikacija: Uspeh, neuspeh, kreativnost i uspešni kreativni procesi

Telegraf - prije 10 dana

Da su kreativnost, sunce i more nenadmašna kombinacija, dobro znaju Dani komunikacija, koji će svoja festivalska vrata kreativcima, digitalcima, komunikatorima, dizajnerima i svim zaljubljenicima u kreativnost i tržišne komunikacije otvoriti od 11. do 14. aprila u rovinjskom hotelu Lone. Objavljen je službeni raspored festivala, iz kojeg saznajemo kako će se učesnici moći uključiti u celi niz zanimljivih razgovora o temama od značaja za kreativnu industriju, što festival čini posebnom prilikom za razvoj kreativnih potencijala – ali i razgovor o njima na nizu programskih sadržaja tokom tri dana i u čak četiri dvorane, koji će kreativnost staviti u fokus od jutra do mraka. U nastavku izdvajamo samo neke od njih.

Hercegovina e-automobilom: Putopisna reportaža kroz živopisni krajolik

Klix - prije 10 dana

Mirella Sidro, njemačka novinarka bosanskohercegovačkog porijekla, već dugi niz godina za njemačko tržište testira automobile. Posebna strast za Mirellu su električni automobili pa je jednim takvim krenula na putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu.

Poziv građanima Niša: Sutra sastanak sa Agencijom za prostorno planiranje o brzoj pruzi

Telegraf - prije 10 dana

Grad Niš uputio je poziv svim građanima Gradske opštine Crveni Krst čije se kuće, pomoćne prostorije ili njive nalaze na budućoj trasi brze pruge Niš- Beograd, da prisustvuju sutra sastanku sa predstavnicima Agencije za prostorno planiranje.

Karipski "Zlatni pasoš" traže Kinezi, Rusi i Nigerijci: Idu i do 230.000 evra, a evo šta omogućavaju

Telegraf - prije 10 dana

Takozvani "zlatni pasoši" daju bezvizni pristup EU, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, što ih čini popularnim među nacionalnostima koja obično treba da podnesu zahtev za putne dozvole. Karipski "zlatni pasoši" postaju sve skuplji, kao odgovor na pritisak SAD i Evropske unije da se suzbije prodaja državljanstva.

Efendić: Vlada FBiH želi zatvoriti hotel u Nedžarićima zbog administracije koja će samo trošiti budžet

Klix - prije 10 dana

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić (SBiH) nezadovoljan je time što entitetske vlasti namjeravaju da hotelsku zgradu u Nedžarićima prenamijene u prostor za poseban odjel za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

VESKO DAJE 700 EVRA DA MU NEKO ODRŽAVA DEDOVINU! Uspešan biznismen u Americi ima ponudu za rodni kraj, ali uz jedan uslov!

Alo - prije 10 dana

Bjelopoljac Vesko Šutović, uspešan biznismen i vlasnik nekoliko kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama, ima izvanrednu ponudu za ljude koji žele da rade i zarade novac u Bijelom Polju.

Ko će da se bori protiv sive ekonomije: Srbiji nedostaju poreski inspektori

Nova - prije 10 dana

Istraživanje Forbes Srbija pokazalo je da Srbiji nedostaje više od polovine potrebnih poreskih inspektora. Zabrinut je i Međunarodni monetarni fond, ali da li su zabrinuti u Poreskoj upravi. Za sada nemaju odgovor na pitanje zašto malo ko želi da bude poreznik.