Napravio je udobnu i ušuškanu kuću za one sa plićim džepom, najbolje je što možete da je zakačite za kola: Košta 23.500 evra (VIDEO)

Blic -

Male, jeftine kuće postale su sinonim za udoban život, ali i plići džep. Jedna kompanija istakla se na tržištu sa cenom takvih kuća od 23. 500 dolara. Dobro je što njihov sistem gradnje može da se primeni bilo gde u svetu.

"Ako mogu da iznajmljuju svečane haljine, zašto ne bi i torbe?" Isidora pokrenula biznis po uzoru na "Seks i grad", a ženama olakšava muke, evo kako

Blic - prije 10 dana

Živimo u eri brze mode i društvenih mreža, a kombinacija ova dva fenomena ima enorman uticaj na ekonomiju, ali i na ekologiju. Luksuzni brendovi zarađuju kao nikad dosad. Tako nastaje svojevrsni paradoks, istovremeno se bacaju tone odeće, količina otpada raste, a žene i dalje nemaju šta da obuku te kupuju garderobu i asesoare iznova i iznova. Isidora Vuković je zato pokrenula biznis iznajmljivanja torbi "Rent a bag", koji ženama olakšava modne (i finansijske) muke.

Pripadnici generacije Zed i Alfa imaju sve veći uticaj na tržište: Mnogo para troše iako ih ne zarađuju

Blic - prije 10 dana

Imaju svoj ukus, ali uglavnom nеmaju svoj novac, ali to nе mеnja stvar, jеr odlučuju šta ćе kupiti i na to sе trošе ogromnе parе, a prеma njima sе okrеćе i dobar dеo svеtskе trgovinе, brеndova...

Skočile cene putarina do mora: Evo koliko će vas koštati put ako idete automobilom, za trećinu više nego lane

Blic - prije 10 dana

Cene putarina na autoputu Egnatia u severnoj Grčkoj od ponedeljka su veće za 30 do 35 procenata, javila je agencija MIA.

Milovan se iz grada preselio na selo, napravio neverovatan plastenik gde je sve prirodno - crvene organske voćke slatke kao šećer (FOTO)

Blic - prije 10 dana

Sa prvim danima proleća u selo Bapsko Polje kod Čačka stigle su i prve organske jagode i to zahvaljujući hodočasniku Milovanu Koloviću Geru, koji je odlučio da se grada preseli u selo i napravi plastenik.

Dani komunikacija: Uspeh, neuspeh, kreativnost i uspešni kreativni procesi

Telegraf - prije 10 dana

Da su kreativnost, sunce i more nenadmašna kombinacija, dobro znaju Dani komunikacija, koji će svoja festivalska vrata kreativcima, digitalcima, komunikatorima, dizajnerima i svim zaljubljenicima u kreativnost i tržišne komunikacije otvoriti od 11. do 14. aprila u rovinjskom hotelu Lone. Objavljen je službeni raspored festivala, iz kojeg saznajemo kako će se učesnici moći uključiti u celi niz zanimljivih razgovora o temama od značaja za kreativnu industriju, što festival čini posebnom prilikom za razvoj kreativnih potencijala – ali i razgovor o njima na nizu programskih sadržaja tokom tri dana i u čak četiri dvorane, koji će kreativnost staviti u fokus od jutra do mraka. U nastavku izdvajamo samo neke od njih.

Otvoren javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu: Evo kako da se prijavite

Telegraf - prije 10 dana

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za 2024. otvoren je do 11. aprila, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Na Sarajevskoj berzi promet 9.617.558,67 KM

Dnevni avaz - prije 10 dana

Na Sarajevskoj berzi promet 9.617.558,67 KM - Danas je održana 76. aukcija trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine

Svetski poznat trgovinski lanac propada! Suočavaju se velikim finansijskim problemima: Podneli zahtev za bankrot

Blic - prije 10 dana

Još jedan međunarodni trgovački lanac razmatra odlazak stečaj. Muji Europe Holdings, evropska matična kompanija japanskog maloprodajnog lanca Muji, suočava se s problemima.

Zelena proizvodnja tekstila i odjeće

Oslobodjenje - prije 10 dana

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA bila je 25. i 26. marta domaćin dvodnevnog partnerskog sastanka projekta GreenTex - Poboljšanje dunavske...

Ovo su najbitnija pitanja koja bi trebalo da postavite novom poslodavcu, prema LinkedIn stručnjaku

Blic - prije 10 dana

Postoji mnogo pitanja koja treba postaviti tokom intervjua za posao da biste upoznali potencijalnog poslodavca. Neka od njih pokazuju da ste zainteresovani za budućnost kompanije, na primer: „Kako očekujete da napreduje tim?“ Jedno pitanje posebno može da vam pomogne da saznate kako kompanija ulaže u budućnost svojih zaposlenih.

Evo zašto je pluta čudesan materijal koji se koristi i u svemirskim letelicama

Blic - prije 10 dana

Pluta se može koristiti za zatvaranje flaša vina i šampanjca, ali i kao toplotni izolator raketa. Na jugu Portugalije pokušavaju do sada neviđeno – da stvore gušću šumu hrasta plutnjaka koji je do sada uglavnom samonikao.

NBS odgovorila na prozivke Dušana Nikezića: „Repo operacije nisu izvor zarade banaka“

Nova - prije 10 dana

Narodni poslanik i potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić prozvao je danas Narodnu banku Srbije da pozajmicama od banaka po visokim kamatnim stopama doprinosi rastu profita bankarskog sektora i destimuliše finansiranje privrede. NBS je potom saopštila da profitabilnost bankarskog sektora i u Srbiji, i u svetu, potiče od opšteg rasta kamatnih stopa u borbi protiv inflacije, kao i da to nije karakteristika samo domaćeg bankarskog sistema.

Preventivno povučena serija ovog leka u Srbiji: Kompanija Sandoz objasnila za Telegraf o čemu se radi

Telegraf - prije 10 dana

Kompanija Sandoz d.o.o. i hrvatska Agencija za lekove i medicinske proizvode Halmed objavila je prošle nedelje da se serija lekova Fluimukan Junior 20 mg/ml, oralna upotreba, povlači sa tržišta zbog sumnje zagađenja tečnosti česticama ambalaže. Ekipa Telegrafa pisala je kompaniji Sandoz u Srbiji da li će se ova odluka odraziti i na našu zemlju i evo šta su nam odgovorili.

"Ono što piše u pasošu ne utiče na angažman": Renate Anderl o dolasku stranih radnika i izazovima u Austriji

Telegraf - prije 10 dana

Izbori za Radničku komoru u Austriji održavaju se ove godine, a pravo glasa imaće i zaposleni koji nemaju austrijsko državljanstvo. Pa tako i srpski radnici. Telegraf Biznis razgovarao je sa aktuelnom predsednicom Savezne Radničke komore Austrije i pokrajinske Radničke komore Beča Renate Anderl o položaju stranih radnika u zemlji, izazovima i budućim planovima.