Kakav nepromišljen potez vozača na Novom Beogradu: "Volela bih da vozim tenk zbog ovih što iskaču kao kokice"

Telegraf -

U Norveškoj ulici na Novom Beogradu zamalo da dođe do "čukanja". Vozač "pežoa" se uključio, a da nije ni proverio da li se približava neki automobil.

Hoće li Predstavnički dom stati ukraj bahatim vozačima? - Za "objesnu vožnju" i do tri godine zatvora

Oslobodjenje - prije 10 dana

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrao je danas poslaničku inicijativu Denisa Zvizdića, kojom Predstavnički dom PSBiH...

Razmatrana inicijativa da se "obijesna vožnja" definira kao krivično djelo

Dnevni avaz - prije 10 dana

Razmatrana inicijativa da se "obijesna vožnja" definira kao krivično djelo - Poslanici su obavili raspravu i o prestalim tačkama dnevnog reda, te će se nakon pauze izjasniti o svakoj od njih

Zvizdić: BiH jedina zemlja u regionu koja nema vrhovni sud

Slon - prije 10 dana

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrao je danas principe Prijedloga zakona o Vrhovnom sudu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Denis Zvizdić. Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma državnog parlamenta danas, po drugi put, nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, niti je prihvatila principe predloženog zakona, tako da će se […] The post Zvizdić: BiH jedina zemlja u regionu koja nema vrhovni sud appeared first on RTV SLON .

SDS radnike šalje na biro, a čak se razmatra i mogućnost formiranja nove stranke

Dnevni avaz - prije 10 dana

SDS radnike šalje na biro, a čak se razmatra i mogućnost formiranja nove stranke - SDS ima imovinu koja prevazilazi iznos dugovanja, u slučaju da povjerioci pokrenu stečaj, oni će naći način da se naplate, kaže izvor Srpskeinfo

Edin Forto: Mi državu vučemo naprijed, Dodik je nekulturan, a bez Amerikanaca se možemo slikati

Klix - prije 10 dana

Gost novog izdanja Klix Studija s Emelom Burdžović bio je Edin Forto, ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine. Forto je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, prijetnjama iz RS-a, evropskom putu ali i podršci međunarodnih partnera.

SDA traži od Radmanovića da njihov Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH bude na narednoj sjednici Predstavničkog doma

Klix - prije 10 dana

Klub poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH dostavio je danas predsjedavajućem ovog doma Nebojši Radmanoviću Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine na razmatranje i usvajanje za narednu sjednicu.

Otkazan omladinski iftar ispod Starog mosta, sredstva će biti uplaćena stanovnicima Gaze

Klix - prije 10 dana

Tradicionalni Omladinski iftar ispod Starog mosta koji godinama okuplja više od hiljadu postača iz Mostara i okolnih mjesta ove godine je otkazan u znak solidarnosti sa žrtvama ratnog razaranja u Palestini, te će sredstava od iftara biti uplaćena za stanovnike Gaze.

Sarajevski Veliki park vandaliziran: Uništena rasvjeta i česma kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva

Klix - prije 10 dana

Nepoznati vandali ponovo su napravili štetu u Velikom parku u Sarajevu, tik uz Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva.

Umjesto u Evropi BiH u novoj političkoj krizi | Kontekst

Aljazeera - prije 10 dana

Euforiju nakon što je Evropska komisija odobrila pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom ubrzo je zamijenila moguća nova blokada vlasti u kojoj bi se ta zemlja mogla naći.

Zelenski potpisao zakon kojim je starosna granica za regrutaciju smanjena s 27 na 25 godina

Dnevni avaz - prije 10 dana

Zelenski potpisao zakon kojim je starosna granica za regrutaciju smanjena s 27 na 25 godina - Zakon je ažuriran na stranici Vrhovne Rade, ukrajinskog parlamenta, koji je prvobitno upućen Zelenskom na potpisivanje 5. juna 2023. godine

Đukanović: Bio bih srećan da opozicija bojkotuje beogradske izbore

Telegraf - prije 10 dana

Narodni poslanik sa liste "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane" i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović rekao je danas da bi "bio baš srećan" da opozicija bojkotuje nove beogradske izbore, ali da ne veruje da će to uraditi.